Laserontharing

Wat is de werking van laserontharing? Waar moet ik rekening mee houden? Hoeveel behandelingen heb ik nodig? Is de behandeling gevoelig? Mag ik tussendoor scheren? Veel vragen die wij regelmatig krijgen tijdens een intakegesprek. In onderstaande blog proberen wij alles duidelijk uit te leggen!

Ongewenste haargroei is een veelvoorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Veelal worden behandelingen uitgevoerd om storende beharing in het gelaat te verminderen, maar ook elders op het lichaam kan de beharing worden behandeld.

Met de Lightsheer Diodelaser (staat in Boxtel) of Gentle Max Pro laser (staat in Best) worden haren vernietigd door middel van een laserstraal. Beide lasers zijn effectief. Het pigment in de haar neemt door de laserstraal lichtenergie en warmte op waardoor de haarfollikels worden vernietigd. Met deze methode kunnen meerdere haren per flits worden behandeld en is dus uiterst geschikt voor grotere oppervlakten.

Tussen de laserbehandelingen door mag u thuis de haren scheren. Epileren of harsen mag niet omdat de haar dan verwijderd wordt en de laser heeft de haar juist nodig om zijn warmte aan af te geven.
Het gelaat, de oksels en schaamstreek behandelen we om de zes weken. Op andere plekken van het lichaam behandelen we om de acht weken. Dit heeft te maken met de haargroeifasen die op elk lichaamsdeel anders zijn. We willen namelijk zoveel mogelijk haren in de groeifase behandelen, omdat de effectiviteit dan hoger is.

Tussen de laserbehandelingen door mag u niet in de zon komen. Als u een gebruinde huid heeft, kan de huid verbranden of onregelmatig pigment creëren in de vorm van pigmentvlekken.
Gemiddeld heeft u zes tot acht behandelingen nodig. Dit verschilt per huidtype, haardikte, haarkleur en dichtheid van de haren.
De behandeling kan wat gevoelig zijn en warmte creëren, maar is in principe goed vol te houden.

De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek of laserontharing geschikt is voor u.