Couperose laserbehandeling

(Teleangiëctasieën) zijn verwijde bloedvaatjes. De meest voorkomende plek zijn de neus en wangen. Het is een onschuldige, veelvoorkomende aandoening die nooit vanzelf verdwijnt, maar wel goed behandelbaar is. Veel mensen vinden couperose cosmetisch storend. Het treedt op doordat de kleine bloedvaatjes in de huid uitzetten. De oorzaak is niet bekend, maar warmte en ultraviolette (UV) straling zijn risicofactoren voor het ontstaan van couperose.

Tijdens de behandeling worden de oppervlakkige bloedvaatjes dichtgeschroeid, waarna het lichaam de vaatjes binnen twee tot vier weken zelf opruimt.
Het is belangrijk gedurende de gehele behandelperiode de zon te vermijden.
Daarnaast kan het beste tot vijf dagen na de behandeling niet gesport worden en binnen twee weken geen saunabezoek te plannen. Door de warmte kunnen de bloedvaatjes namelijk weer openspringen en heeft de behandeling minder effect. Ook is het aan te raden twee dagen voor de behandeling niet te roken (en eigenlijk gewoon stoppen uiteraard!).

De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.