Pigmentvlekken

zijn vlekjes die lichter of donkerder zijn dan de rest van de huid. De vlekken ontstaan veelal door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling door de zon of door gebruik van zonnebank. Zwangeren hebben door hormonale schommelingen een groter risico op pigmentvlekken, ook wel zwangerschapsmasker genoemd.
Pigmentvlekken kunnen met verschillende methodes worden behandeld. Niet alle behandelingen zijn mogelijk bij elke patiënt. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden uitgevoerd. De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.

Chemische peelings
Door een chemische peeling wordt de huid verdund. De peeling kan littekens en ontstekingen bij acne verminderen en donkere pigmentvlekken behandelen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.
Lees hier meer over de verschillende soorten chemische peelings.

Lasertherapie
Donkere pigmentvlekken kunnen behandeld worden met behulp van de Gentle Max Pro laser. Het pigment in de huid neemt door de laserpuls de lichtenergie en de warmte op waardoor het pigment wordt afgebroken. Behandeling van pigmentvlekken met laser is effectiever, dan met IPL.
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd op de praktijk in Best.

IPL
Met behulp van Intense Pulsed Light (IPL) kunnen donkere pigmentvlekken worden vernietigd door een lichtflits. Het pigment in de huid neemt door de flits de lichtenergie en de warmte op waardoor het pigment wordt afgebroken.
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd op de praktijk in Best.

Camouflage
Door middel van speciale camouflageproducten kunnen pigmentvlekken worden bedekt waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Deze producten kunnen watervast worden gemaakt, hierdoor is de patiënt in staat om ermee te gaan zwemmen of nat te worden door regen. Deze methode dient echter wel dagelijks opnieuw te worden toegepast en is niet blijvend.

Naast de pigmentvlekken-behandeling,
kozen mensen ook voor deze behandelingen:

Oedeem

Oedeem is een vochtophoping in een lichaamsdeel, waardoor een zwelling ontstaat. Er zijn verschillende soorten oedeem te onderscheiden.

Littekens

Littekentherapie zorgt ervoor dat het litteken soepeler aanvoelt en minder zichtbaar wordt. Niet alle behandelingen zijn van toepassing op elk litteken.