Verschillende chemische peelings

Zoals u in het vorige bericht heeft kunnen lezen hebben chemische peelings het vermogen om de dode huidcellen te verweken, waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken.

Er zijn verschillende soorten peelings. Iedere peeling heeft unieke eigenschappen in de huid, waardoor een specifiek probleem behandeld kan worden.

Mango Brite

Dit is een milde peeling die melkzuur bevat. Melkzuur is ideaal om pigmentproblemen mee te behandelen en heeft een oplichtende eigenschap. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie.

Alphahydroxyzuren (AHA)

Dit is een milde/medium peeling die in twee verschillende concentraties mogelijk is, namelijk 50% of 70%. Deze peelings verbeteren de huidstructuur en hebben een positief effect op ontstekingen bij acne. Daarnaast worden littekens en pigmentvlekken minder zichtbaar.

Pumpkin

Dit is een medium peeling met pompoenenzymen. Deze peeling zorgt voor verwijdering van dode huidcellen op de bovenste huidlaag. De zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De combinatie van deze ingrediënten hebben een zeer positief effect op anti-aging, acne en pigmentatie.

Hibiscus Flower Mandelic

Dit is een milde/medium/intensieve peeling, afhankelijk van de manier van aanbrengen. Deze peeling werkt effectief bij rosacea en is geschikt voor de gevoelige huid. De peeling zorgt voor een gladder huidoppervlak, kalmeert de huid en werkt antibacterieel.

Skin Brite

Dit is een intensieve peeling. Deze peeling zorgt voor een zachte, maar effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid, de huidteint wordt egaler.

Jessner

Dit is een intensieve peeling. De verschillende zuren in deze peeling hebben een positief effect op pigmentproblemen en de ontstekingen bij acne. Daarnaast is het een peeling die zorgt voor verbetering van de huidconditie, bij elk huidtype.

Trichloorazijnzuur (TCA)

Dit is een intensieve peeling. De peeling zorgt voor veel verbetering bij rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentproblemen. Deze peeling is minder geschikt om ontstekingen te behandelen.

Tijdens een intakegesprek bekijkt de huidtherapeut uw huid en geeft adviezen over de behandeling die het beste bij uw huid(probleem) past. De behandeling kan vergoed worden door uw zorgverzekeraar, hier kunnen wij u over informeren.

8 thoughts on “Verschillende chemische peelings

Comments are closed.