Couperose

(teleangiëctasieën) zijn verwijde bloedvaatjes. De meest voorkomende plek zijn de neus en wangen. Het is een onschuldige, veelvoorkomende aandoening die nooit vanzelf verdwijnt, maar wel goed behandelbaar is. Veel mensen vinden couperose cosmetisch storend. Het treedt op doordat de kleine bloedvaatjes in de huid uitzetten. De oorzaak is niet bekend, maar warmte en ultraviolette (UV) straling zijn risicofactoren voor het ontstaan van couperose.
De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.

Microcoagulatie
De teleangiëctasieën kunnen worden gecoaguleerd (dichtgebrand) door een minuscuul naaldje tegen of in het vaatje te houden. Na de behandeling kan er geen bloed meer door het vaatje stromen, waardoor deze niet meer zichtbaar is.

Lasertherapie
Door de laserpuls van de Gentle Max Pro laser ontstaat warmte, dit zorgt ervoor dat vaatjes worden gecoaguleerd.
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd op de praktijk in Best.

IPL
Met behulp van Intense Pulsed Light (IPL) kunnen grote oppervlakten worden behandeld. Met behulp van een lichtflits ontstaat warmte, deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje wordt gecoaguleerd. Deze behandeling is het meest effectief bij diffuse (vlekkerige) roodheid.
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd op de praktijk in Best.

Naast de couperose-behandeling,
kozen mensen ook voor deze behandelingen:

Acne

Acne komt veel voor onder jongeren tussen de 15 en 25 en wordt daardoor ook wel jeugdpuistjes genoemd. Acne kan worden behandeld bij verschillende vormen/gradaties, waarbij het voornamelijk van belang is om de acne te verminderen en littekens te voorkomen.

Overbeharing

Ongewenste haargroei is een veel voorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Veelal worden behandelingen uitgevoerd om storende beharing in het gelaat te verminderen, maar ook elders op het lichaam kan de beharing worden behandeld.