Laserbehandeling pigment

Pigmentvlekken kunnen over het gehele lichaam voorkomen en kunnen cosmetisch storend zijn. Wil je weten wat een pigmentbehandeling met laser inhoudt? Lees dan snel onderstaande blog.

Pigmentvlekken ontstaan veelal door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling door de zon of door gebruik van zonnebank. Donkere pigmentvlekken kunnen behandeld worden met behulp van de Gentle Max Pro laser. Het pigment in de huid neemt door de laserpuls lichtenergie en warmte op waardoor het pigment wordt afgebroken.
Het pigmentvlekje wordt daarbij de eerste dagen donkerder. Na twee tot vier weken vervaagt het pigmentvlekje. Er zijn gemiddeld één tot drie behandelingen nodig. De behandelingen met de laser worden alleen uitgevoerd op de praktijk in Best.

Na het behandeltraject is het zeer belangrijk dat je de huid goed blijft beschermen tegen de zon met een hoge SPF, meerdere keren per dag. Het pigment is dan wel uit de huid verdwenen, maar de huid kan weer opnieuw pigment aanmaken door de zon. Smeren met een zonnebrandcrème is dus net zo belangrijk als de behandelingen zelf.

De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek of een laserbehandeling voor jou geschikt is. Ook geven ze graag een goed advies over de juiste zonnebrandcrèmes.