Huidverbeterende behandelingen voor een ouder wordende huid

Huidveroudering is een biologisch proces van de huid dat begint rond het 25e levensjaar. Nieuwe cellen worden minder snel aangemaakt en zullen minder snel herstellen. Elastine- en collageenvezels worden tevens steeds minder, waardoor de trekvastheid en stevigheid van de huid vermindert en rimpels ontstaan. Huidveroudering ontstaat door genetische factoren en de toenemende leeftijd, maar ook door factoren van buitenaf, zoals roken, zonschade en onze leefstijl. De genetische huidveroudering heeft als kenmerk dat de huid dunner wordt en de vetmassa afneemt, waardoor het gezicht wat in kan vallen. De factoren van buitenaf zorgen vaak juist voor een dikkere, leerachtige huid met een vale teint en pigmentveranderingen. Daarnaast kunnen ook kleine bloedvaatjes (couperose) zichtbaar worden.

Om het proces van de ouder wordende huid te vertragen en te stabiliseren, zijn er verschillende behandelmogelijkheden. De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek in overleg met u wat de meest geschikte behandeling zal zijn.

Chemische peelings
Door een chemische peeling wordt de huid verdund. Daarnaast kan de peeling acne, littekens en pigmentvlekken behandelen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.
Lees hier meer over de verschillende soorten chemische peelings.

Microneedling/Dermapen
Microneedling wordt uitgevoerd met behulp van de Dermapen. De Dermapen zorgt voor vernieuwing en verfraaiing van de huid, zonder de opperhuid te beschadigen. Door middel van elf minuscule, bewegende naaldjes worden kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt de huid geprikkeld om bindweefsel aan te maken en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De behandeling zorgt voor versteviging, vernieuwing en egalisatie van de huid. Hierdoor wordt de huid gladder, soepeler en worden littekens en rimpels verminderd.

Microcoagulatie
De teleangiëctasieën (couperose) kunnen worden gecoaguleerd (dichtgebrand) door een minuscuul naaldje tegen of in het vaatje te houden. Na de behandeling kan er geen bloed meer door het vaatje stromen, waardoor deze niet meer zichtbaar is.

IPL
De teleangiëctasieën (couperose) kunnen ook behandeld worden met behulp van Intense Pulsed Light (IPL), dit is met name geschikt voor grote oppervlakten. Met behulp van een lichtflits ontstaat warmte, deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje wordt gecoaguleerd.
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd op de praktijk in Best.

Endermologie/endermotherapie
Endermologie behandelingen vinden plaats met behulp van het LPG apparaat. Dit apparaat maakt in- en uitrollende en knedende bewegingen die het bindweefsel, de bloedvaten en het lymfestelsel stimuleren, het is in staat om het weefsel op te tillen, uit te rekken, te mobiliseren, te mechaniseren, te ontspannen, samen te brengen en los te maken. Deze functies maken het LPG apparaat uitermate geschikt om oedeem, littekens, brandwonden en cellulite te behandelen of de manuele behandeling te ondersteunen. Tijdens de behandeling draagt de patiënt een speciaal ontworpen bodysuit, dat ervoor zorgt dat de kop van het apparaat beter over het lichaam glijdt en een optimale hygiëne verzekert. Deze bodysuit is bij ons verkrijgbaar.

Naast de huidverbeterende behandeling,
kozen mensen ook voor deze behandelingen:

Littekens

Littekentherapie zorgt ervoor dat het litteken soepeler aanvoelt en minder zichtbaar wordt. Niet alle behandelingen zijn van toepassing op elk litteken.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn vlekjes die lichter of donkerder zijn dan de rest van de huid. De vlekken ontstaan veelal door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling door de zon of door gebruik van zonnebank.