Overbeharing

oftewel ongewenste haargroei is een veel voorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Veelal worden behandelingen uitgevoerd om storende beharing in het gelaat te verminderen, maar ook elders op het lichaam kan de beharing worden behandeld.
Met definitieve ontharing kan ongewenste haargroei worden behandeld. Niet alle behandelingen zijn van toepassing op elke haar, dit is afhankelijk van de haardikte, huid- en haarkleur. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden uitgevoerd. De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.

Elektrische epilatie
Door middel van een minuscuul naaldje wordt elke haar afzonderlijk behandeld. Door het naaldje wordt de haarfollikel (haarzakje) verwarmd en vernietigd, waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt in het gelaat, omdat de methode bij grote oppervlakken erg tijdrovend is.

IPL
Met Intense Pulsed Light (IPL) worden haren vernietigd door middel van een lichtflits. Het pigment in de haar neemt door de flits de lichtenergie en de warmte op waardoor de haarfollikels worden vernietigd. Met deze methode kunnen meerdere haren per flits worden behandeld waardoor deze methode uiterst geschikt is voor grotere oppervlakten.
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd op de praktijk in Best.

Laser
Met de Lightsheer Diodelaser (van Laservision) of Gentle Max Pro laser (van Dalton Medical) worden haren vernietigd door middel van een laserstraal. Het pigment in de haar neemt door de laserstraal de lichtenergie en de warmte op waardoor de haarfollikels worden vernietigd. Met deze methode kunnen meerdere haren per flits worden behandeld waardoor deze methode uiterst geschikt is voor grotere oppervlakten. Laserontharing is effectiever, dan ontharing met IPL.

Naast de overbeharing-behandeling,
kozen mensen ook voor deze behandelingen:

Acne

Acne komt veel voor onder jongeren tussen de 15 en 25 en wordt daardoor ook wel jeugdpuistjes genoemd. Acne kan worden behandeld bij verschillende vormen/gradaties, waarbij het voornamelijk van belang is om de acne te verminderen en littekens te voorkomen.

Couperose

Couperose (teleangiëctasieën) zijn verwijde bloedvaatjes. Het is een onschuldige, veelvoorkomende aandoening die nooit vanzelf verdwijnt, maar wel goed behandelbaar is.