Acne

komt veel voor onder jongeren tussen de 15 en 25 en wordt daardoor ook wel jeugdpuistjes genoemd. Vaak zijn mee-eters en puistjes zichtbaar in het gelaat, op de rug, schouders en/of borst. Acne kan worden behandeld bij verschillende vormen/gradaties, waarbij het voornamelijk van belang is om de acne te verminderen en littekens te voorkomen. Daarnaast is het mogelijk om de littekens te behandelen met behulp van littekentherapie.

Niet alle behandelingen zijn van toepassing op alle gradaties van acne. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden uitgevoerd. De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt en welke aanvullende producten zinvol zijn om te gebruiken.

Dieptereiniging
Tijdens een dieptereiniging wordt de huid gereinigd en worden de mee-eters en ontstekingen verwijderd. Hierdoor wordt de huid schoner en kan het talg beter weg.

Chemische peelings
Door een chemische peeling wordt de huid verdund. Daarnaast kan de peeling ontstekingen bij acne verminderen en pigmentvlekken behandelen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.
Lees hier meer over de verschillende soorten chemische peelings.

Microneedling/Dermapen
Wij voeren in de praktijk microneedling uit met behulp van de Dermapen. De Dermapen zorgt voor vernieuwing en verfraaiing van de huid, zonder de opperhuid te beschadigen. Door middel van elf minuscule, bewegende naaldjes worden kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt de huid geprikkeld om bindweefsel aan te maken en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De behandeling zorgt voor versteviging, vernieuwing en egalisatie van de huid. Hierdoor wordt de huid gladder, soepeler en worden littekens en rimpels verminderd.

Camouflage
Door middel van Lycogel kan acne worden bedekt waardoor het niet meer zichtbaar is. Lycogel is de enige echte ademende camouflage ter wereld die de huid op cellulair niveau met zuurstof verrijkt en daardoor het herstelproces na een behandeling versnelt. Het is geschikt voor alle huidtypen en werkt niet irriterend. Het product levert een onzichtbare natuurlijke camouflage die de gehele dag meegaat. Tevens bevat de Lycogel een SPF 30, geeft het niet af op kleding en is waterbestendig (tot ongeveer 90 min). Lycogel is verkrijgbaar als concealer, lichte foundation en camouflage. Alle producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen indien nodig gemengd worden en in laagjes worden aangebracht voor een perfecte dekking.

Naast de acne-behandelingen,
kozen mensen ook voor deze behandelingen:

Overbeharing

Ongewenste haargroei is een veel voorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Veelal worden behandelingen uitgevoerd om storende beharing in het gelaat te verminderen, maar ook elders op het lichaam kan de beharing worden behandeld.

Couperose

Couperose (teleangiëctasieën) zijn verwijde bloedvaatjes. Het is een onschuldige, veelvoorkomende aandoening die nooit vanzelf verdwijnt, maar wel goed behandelbaar is.