Littekens

kunnen ontstaan na een trauma, operatie of andere aandoening, bijvoorbeeld acne. Het litteken (en het omliggende weefsel) kan strak en hard aanvoelen en daarnaast zorgen voor (verergering van) oedeem of bewegingsbeperkingen. Tevens kan een litteken ontsierend zijn.

Littekentherapie zorgt ervoor dat het litteken soepeler aanvoelt en minder zichtbaar wordt. Niet alle behandelingen zijn van toepassing op elk litteken. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden uitgevoerd. De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.

Massage
Door middel van massagetechnieken wordt een verkleefd litteken losgemaakt van de onderlaag. Het litteken zal hierdoor soepeler en zachter aanvoelen, de doorbloeding en stofwisseling worden verbeterd en het litteken kan vlakker worden. Pijn, jeuk, roodheid en bewegingsbeperkingen zullen verminderen.

Mechanische bindweefselmassage
Deze behandelingen worden uitgevoerd met behulp van het LPG apparaat of de Icoone Lasermed. De apparaten maken in- en uitrollende en knedende bewegingen. Deze bewegingen stimuleren het bindweefsel, de bloedvaten en het lymfesysteem. Het apparaat is in staat om het weefsel op te tillen, uit te rekken, te mobiliseren, te mechaniseren, te ontspannen, samen te brengen en los te maken. Deze functies maken de apparatuur uitermate geschikt om oedeem, littekens, brandwonden en cellulite te behandelen of de manuele behandeling te ondersteunen. Tijdens de behandeling draagt de patiënt een speciaal ontworpen bodysuit, dat ervoor zorgt dat de kop van het apparaat beter over het lichaam glijdt en een optimale hygiëne verzekert. Deze bodysuit is bij ons verkrijgbaar.
In Boxtel wordt tijdens de behandeling het LPG apparaat gebruikt, in Best wordt de Icoone Lasermed gebruikt.

Siliconenpleisters & -gel
Hypertrofische (verdikte) littekens kunnen goed worden behandeld met siliconenpleisters en -gel. Deze pleisters worden een groot gedeelte van de dag en/of nacht op het litteken gedragen, gedurende meerdere maanden. Het litteken zal hierdoor soepeler en zachter aanvoelen, de roodheid, pijn en jeuk zal verminderen.

Chemische peelings
Door een chemische peeling wordt de huid verdund. Daarnaast kan de peeling ontstekingen bij acne verminderen en pigmentvlekken behandelen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.
Lees hier meer over de verschillende soorten chemische peelings.

Microneedling/Dermapen
Wij voeren in de praktijk microneedling uit met behulp van de Dermapen. De Dermapen zorgt voor vernieuwing en verfraaiing van de huid, zonder de opperhuid te beschadigen. Door middel van elf minuscule, bewegende naaldjes worden kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt de huid geprikkeld om bindweefsel aan te maken en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De behandeling zorgt voor versteviging, vernieuwing en egalisatie van de huid. Hierdoor wordt de huid gladder, soepeler en worden littekens en rimpels verminderd.

Naast een litteken-behandeling,
kozen mensen ook voor deze behandelingen:

Oedeem

Oedeem is een vochtophoping in een lichaamsdeel, waardoor een zwelling ontstaat. Er zijn verschillende soorten oedeem te onderscheiden.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn vlekjes die lichter of donkerder zijn dan de rest van de huid. De vlekken ontstaan veelal door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling door de zon of door gebruik van zonnebank.