Chemische peelings

Een chemische peeling kan gebruikt worden voor verschillende huidproblemen, zoals acne, littekens, pigmentvlekken of huidveroudering. Iedere peeling heeft unieke eigenschappen in de huid, waardoor een specifiek probleem behandeld kan worden. Daarnaast worden peelings voor bepaalde resultaten gecombineerd met andere behandelingen, zoals Dermapen. Chemische peelings hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken.

De naam ‘chemische peeling’ roept onbedoeld vaak angst op bij patiënten. De behandeling heeft deze naam echter te danken aan het effect wat de peeling bereikt, namelijk een chemisch proces in de huid bewerkstelligen. Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren, zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Het zijn dus geen ‘enge’ chemische stoffen die op de huid aangebracht worden.

Er is onderscheid te maken tussen milde en intensieve peelings. Milde peelings geven verbetering van de huid en de klachten, maar hebben slechts een korte hersteltijd. Intensieve peelings geven zeer duidelijk resultaat, maar hebben ook een langere hersteltijd. Meestal wordt gestart met een milde peeling, indien nodig kan na één á twee behandelingen overgestapt worden op een intensievere peeling.

Na de behandeling kan de huid enkele dagen roodheid en afschilfering vertonen. Daarna voelt de huid gladder en egaler aan dan voor de behandeling.

Om de huid voor te bereiden op de behandeling is het belangrijk om twee weken voor de peeling thuis te starten met producten die de huidtherapeut adviseert. Daarnaast is het noodzakelijk om vier weken voor, tijdens en na de behandeling UV-straling van de zon en zonnebank te vermijden, of een product met minimaal SPF 30 te gebruiken, om complicaties te voorkomen.

Tijdens een intakegesprek bekijkt de huidtherapeut uw huid en geeft adviezen over de behandeling die het beste bij uw huid(probleem) past. De behandeling kan vergoed worden door uw zorgverzekeraar, hier kunnen wij u over informeren.

Binnenkort zullen wij meer uitleg geven over de verschillende peelings waarmee wij werken in de praktijk.