Droge huid

Iedereen heeft wel eens last (gehad) van een droge huid. Schilfers, rode vlekken, droogte lijnen en een trekkerig gevoel zijn kenmerken die horen bij een droge huid die vooral merkbaar zijn na het douchen. De huid oogt dof en ziet er vaak ouder uit dan hij in werkelijkheid is. Gelukkig is een droge huid goed te verhelpen, zolang je weet wat de oorzaak is.

Invloeden van buitenaf spelen vaak een rol bij het ontstaan van een droge huid. Zo kunnen bepaalde cosmetica de huid uitdrogen doordat er alcohol en parfums in zijn verwerkt, maar ook de zon, extreme kou en roken kunnen de huidbarrière beschadigen. Te vaak scrubben of een flink schuimende reiniging kunnen tevens van invloed zijn op de vochtregulatie van je huid. Wanneer de beschermende laag beschadigd is, is je huid minder goed in staat vocht vast te houden. Hierdoor zal je huid gedurende je leven steeds droger worden.

Voor een juiste vochtbalans in de huid is het belangrijk om niet te heet en te lang te douchen. Water droogt de huid uit en zorgt voor een verdere afname van de barrièrefunctie. Probeer cosmetische producten met alcohol er in te vermijden, evenals producten met parfum. Ondanks dat scrubben erg verleidelijk is bij schilfertjes, zorgt te vaak scrubben helaas voor een averechts effect. Probeer dit te beperken tot één keer per week met een milde gezichtsscrub of exfoliant met een laag percentage glycolzuur. Daarnaast is het gebruik van een milde reiniger aan te raden die niet teveel schuimt. Crèmes met urea en glycerine zorgen ervoor dat de barrièrefunctie van de huid herstelt waardoor de huid minder droog en trekkerig aanvoelt en schilfertjes zullen verdwijnen. Ook producten waar olijf- of jojoba-olie in verwerkt zijn, dragen bij aan een goed herstel van de vochtbalans. In de winter kunnen deze producten vaker gebruikt worden als de huid snel droog of trekkerig aanvoelt.

Geschikte producten 

BarrioPro Reinigingsschuim
Dit reinigingsschuim werkt kalmerend voor het gezicht en lichaam. Maakt een milde en toch effectieve reiniging mogelijk, houdt de gevoelige huid soepel en verzorgt haar dagelijks met vocht. Irritaties van de huid worden verminderd. Tevens geschikt voor het verwijderen van oogmake-up. 

Tonic
Deze vochtinbrengende gezichtslotion verfrist en kalmeert de huid na de reiniging. De tonic reguleert de pH-waarde en wordt dankzij een laag alcoholgehalte bijzonder goed verdragen. Ook geschikt als milde aftershave. 

Creme + Mask
Intensieve producten voor optimale verzorging van de droge en gevoelige huid. De combinatie van werkzame stoffen zoals teunisbloemolie, hyaluronzuur, panthenol en jojobaolie zorgen voor een goede verzorging en balans van de huid. Met een vitaminecomplex een ideale dag- en nachtcrème, die ook als masker kan worden gebruikt. 

Adtop Crème
Deze parfumvrije crème wordt effectief ingezet bij een droge en naar atopisch eczeem neigende huid. De crème trekt snel in en voelt niet vettig. Een beschermingslaag wordt gevormd die ademt en vocht bindt. De werkzame stof Bisabolol vermindert trekkerigheid en kalmeert de huid. Een regenerende werking ontstaat bij dagelijks gebruik. Adtop crème kan ook worden gebruikt bij de gevoelige kinderhuid.

Adtop Plus
Deze crème is evenals de Adtop crème speciaal ontwikkeld voor de droge en zeer droge huid. De positieve eigenschappen van de Adtop crème worden gecombineerd met het hydraterende effect van urea (10%) en glycerine. De ruwe en schilferige huid wordt weer zacht en soepel, zonder een vettige laag achter te laten. Ideaal in het kader van invaltherapie bij naar atopisch eczeem neigende huid. 

Skinpro Lipo
De lipidelotion verzorgt de droge tot zeer droge en schilferige huid. De hydraterende werkzame stoffen urea en glycerine werken vochtinbrengend en maken de huid zacht en soepel. Verzorgende olieën zoals olijf- en jojobaolie voorkomen langdurig uitdrogen van de huid.

BarrioPro Gezichtsemulsie
Speciale verzorging voor de geïrriteerde, naar roodheid neigende huid. Trekkerigheid wordt verminderd en de huidbarrière wordt weer opgebouwd. Kan goed worden gebruikt na esthetische ingrepen, zoals peeling-, microdermabrasie-, microneedling-, IPL- of laserbehandeling. De huid wordt geregenereerd en krijgt een frisse teint. 

Oogcrème
De hydraterende oogverzorging voor de gevoelige, vetarme oogzone verhoogt de elasticiteit van de huid door waardevolle olieën, vochtinbrengende ingrediënten en vitamines. Het recept met anti-aging-effect (Centello Asiatica-extract) werkt effectief tegen de vorming van lijntjes. De parfumvrije crème revitaliseert de oogzone, vooral ’s nachts. Geschikt voor dragers van contactlenzen en te gebruiken bij eczeem. 

Al onze producten zijn hier te bestellen in onze webshop!