Hooikoorts: Medical Taping kan de klachten sterk verminderen

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Medical taping kan de hooikoortsklachten sterk verminderen of zelfs ervoor zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Een behandeling met lymftape heeft effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24-uurs behandelmethode is. De werking van tapen bij hooikoorts-patiënten ontstaat doordat de huid waarover de tape wordt aangelegd, met de luchtwegen verbonden is.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden.

Medical taping kan plaatsvinden in de praktijk, maar kan ook geleerd worden aan uw partner. De kosten voor een consult, inclusief instructie en een rol tape bedragen € 30,00.

Bron: Fysiotape