Zon verstandig!

De zon heeft een positieve invloed op ons lichaam en humeur. Echter kan de huid niet onbeperkt blootgesteld worden aan de zon. Verkeerd zongedrag kan schadelijk zijn voor uw huid en is onder andere de oorzaak van huidveroudering en huidkanker. Een juiste zonbescherming met een UVA en UVB filter is belangrijk bij blootstelling aan de zon.

Er kan in uw huid zonschade ontstaan door de huid bloot te stellen aan de zon, ook als u zich goed insmeert. De zon kan het DNA in de cellen veranderen, waardoor de zonschade chronisch wordt. Deze vorm van zonschade kan niet meer terug gedraaid worden. Zonlicht bestaat voornamelijk uit UV-A straling. Deze straling is onder andere verantwoordelijk voor huidveroudering en dringt het diepst door in de huid. De straling tast de veerkracht en soepelheid van de huid aan, waardoor diepere rimpels kunnen ontstaan. Ook kan het een vlekkerige huid veroorzaken. Het beste is natuurlijk om zonschade te voorkomen, wij hebben daarom de drie belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet:

Tips:

  1. Start een half uur voordat uw huid aan de zon blootgesteld wordt met het aanbrengen van zonbescherming. In de Meditopics UVA/UVB SPF25 en SPF50 zitten chemische filters. De chemische filters in het product hebben ongeveer een half uur nodig om in de huid een beschermende werking te krijgen. Met de minerale zonbescherming van de Brush On Block bent u direct beschermd. Chemische zonbescherming wordt geabsorbeerd in de huid. De Brush On Block bevat natuurlijke mineralen die op de huid blijven liggen en de zonnestralen reflecteren.

  2. Zuinig smeren zorgt voor een veel lagere beschermingsfactor dan op de verpakking vermeld staat. Om de bescherming te krijgen die op de verpakking staat moet het product vrij royaal aan worden gebracht.

  3. Het is belangrijk om je regelmatig in te smeren. De filter in de zonbescherming is na twee uur uitgewerkt, smeer je daarom tenminste iedere twee uur in. Ook door het zwemmen en transpireren kan de zonbescherming zijn werking verliezen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de verschijning van huidschade minder zichtbaar te maken. Tot deze mogelijkheden behoort peelingtherapie. Hierbij wordt een chemische peeling op de huid aangebracht die de afschilfering van de huid bevordert. Hierdoor worden pigmentvlekken minder zichtbaar en rimpels minder diep.

Er zijn producten welke gericht zijn op het tegengaan van de vorming en de aanwezigheid van pigmentophopingen. Dit zijn vaak donkere vlekken van de huid die zich vormen tijdens veroudering of als reactie op een ontsteking als gevolg van een wondje.

Deze producten zijn gericht op het tegengaan van de vorming en de aanwezigheid van pigmentophopingen. Dit zijn vaak donkere vlekken van de huid die zich vormen tijdens veroudering of als reactie op een ontsteking als gevolg van een wondje. De producten zijn gebaseerd op werkzame stoffen die de aanwezigheid van pigmentophopingen kan bestrijden en de huid tegen ultraviolette straling kan beschermen. Het avondprotocol bestaat uit het voorbereiden van de huid met de specifieke booster en het daaropvolgende aanbrengen van het werkzame product. Deze producten zijn in staat om de eenheid van de huidskleur aanzienlijk te verbeteren.

TEBISKIN® LC oplichtende crème

Deze crème vermindert lokale pigmentophopingen in de opperhuid en maakt tegelijkertijd de huidskleur egaler.

TEBISKIN® UV-LC oplichtende crème met zonnebrandbescherming SPF 50 +

De zichtbaarheid van de donkere pigmentvlekken wordt tegen gegaan door dit innovatieve product. De crème vermindert de pigmentproductie en helpt de vorming van pigment te voorkomen door middel van extreme bescherming tegen UVA en UVB zonnestraling (SPF 50+).

TEBISKIN® Sod-C Actief antioxidant Booster Serum

Dit product wordt gebruikt vanwege haar aangetoonde werking om pigmentophopingen te verminderen en zo de huidskleur te egaliseren. Het versterkt en vergroot de effectiviteit van TEBISKIN® LC oplichtende crème. TEBISKIN® Sod-C heeft daarnaast een effectieve werking tegen huidveroudering.

TEBISKIN® Gly-C Serum Booster

In de opperhuid kan het pigment gaan ophopen, dit product wordt gebruikt om dode cellen van de opperhuid te verwijderen en om de opname van TEBISKIN® LC oplichtende crème te vergroten.

Alle producten zijn hier te bestellen.