Zonschade

De Nederlandse zomers beginnen steeds meer te lijken op een tropisch klimaat. Voor de meeste mensen is dit erg wennen, zeker als er nog ‘normale’ bezigheden uitgevoerd moeten worden!

Daarnaast is de huid deze zonkracht ook niet gewend en daarvoor zullen er maatregelen getroffen moeten worden. De maatregelen zijn van belang om zonschade, zoals huidveroudering en huidkanker te voorkomen. Deze schade zie je niet direct, maar op de lange termijn kan het voor klachten zorgen. Daarom nogmaals het advies: voorkomen is beter dan genezen!

Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij:

  1. Start een half uur voordat uw huid aan de zon blootgesteld wordt met het aanbrengen van zonbescherming. In de Meditopics UVA/UVB SPF25 en SPF50 zitten chemische filters. De chemische filters in het product hebben ongeveer een half uur nodig om in de huid een beschermende werking te krijgen. Met de minerale zonbescherming van de Brush On Block bent u direct beschermd. Chemische zonbescherming wordt geabsorbeerd in de huid. De Brush On Block bevat natuurlijke mineralen die op de huid blijven liggen en de zonnestralen reflecteren. Daarnaast plakt deze zonbescherming niet en sluit de huid niet af.

  2. Zuinig smeren zorgt voor een veel lagere beschermingsfactor dan op de verpakking vermeld staat. Om de bescherming te krijgen die op de verpakking staat moet het product vrij royaal aan worden gebracht.

  3. Het is belangrijk om je regelmatig in te smeren. De filter in de zonbescherming is na twee uur uitgewerkt, smeer je daarom tenminste iedere twee uur in. Ook door het zwemmen en transpireren kan de zonbescherming zijn werking verliezen.

  4. Zorg voor inname van voldoende vocht (zonder alcohol) om uw huid en lichaam te hydrateren.
  5. Bent u toch te lang in de zon geweest, voedt uw huid dan met een kalmerend en hydraterend product bestaande uit de juiste ingrediënten. Helaas zitten deze niet altijd in elke aftersun. Dermasence Aloe Vera Active Gel bevat deze ingrediënten in ieder geval wel; de huid wordt gekalmeerd, verkoeld, gehydrateerd en irritaties worden tegengegaan.

Onze openingstijden zullen vanwege de vakantieplanning soms ook iets aangepast zijn, maar u kunt ook de gehele zomer bij ons terecht voor alle behandelingen op beide locaties.

Onze producten zijn hier te bestellen op de webshop en daarnaast ook verkrijgbaar bij ons in de praktijk.