Is er verschil tussen IPL- en laserontharing?

Vaak wordt er gesproken over IPL- en laserbehandelingen, maar zit hier nu eigenlijk verschil in? En zo ja, wat is dan het verschil?

Soms worden de termen van deze methoden door elkaar gebruikt, omdat een lichtflits en een laserpuls op elkaar lijken en er veelal dezelfde indicaties mee behandeld kunnen worden. Maar er is wel degelijk verschil!

Met IPL wordt de behaarde huid beschenen met diffuus licht (breed spectrum licht). Deze lichtflits kan niet erg gericht worden geplaatst in tegenstelling tot een laserpuls. Dieper gelegen haarwortels reageren hierdoor bij IPL-ontharen onvoldoende en worden niet goed vernietigd. Ook lichtgekleurde lichaamsbeharing absorberen bij een IPL-behandeling te weinig energie, hierdoor blijven de haarwortels intact en zal er opnieuw een haar kunnen groeien. Bij IPL-ontharen zijn veel behandelingen nodig voor een gewenst resultaat.

Onze voorkeur gaat uit naar laserontharing, hiervoor gebruiken wij in de praktijk de LightSheer Diodelaser of Gentle Max Pro laser (Alexandrite laser en Nd:YAG laser): dit zijn de beste lasers voor ontharen voor zowel de lichte als donkere huid. Laser werkt slechts op één golflengte. De gerichte laserpuls kan heel effectief worden geplaatst waardoor ook dieper gelegen wortels goed worden bereikt. Ontharen met laser is zeer doeltreffend. Daarnaast bent u met deze techniek veel sneller uitbehandeld.

De haarkleuren lichtblond, grijs, wit en rood zijn niet geschikt voor IPL- of laserontharing, omdat deze haartypen te weinig pigment bevatten.