Nieuw in de praktijk: Definitieve ontharing met de Lightsheer Diodelaser!

Ongewenste haargroei kan zich op het hele lichaam voordoen. De kleur en dikte van de ongewenste haren verschilt per persoon. Een haar doorloopt tijdens een haarcyclus verschillende fases; de groeifase, overgangsfase en rustfase. Tijdens de groeifase worden nieuwe cellen aangemaakt waardoor de haar groeit. Tijdens de overgangsfase laat de haar los van de wortel. Tijdens de rustfase is de haar los en gaat in de loop der tijd uitvallen. Daarna herhalen de drie fasen zich, waarbij de duur van de totale haarcyclus verschilt per gebied en per persoon. Gepigmenteerde haren kunnen met de Lightsheer Diodelaser behandeld worden. De behandeling is alleen effectief op de haren die zich in de groeifase bevinden, omdat de warmte dan onder in het haarzakje de cellen kan vernietigen.

Met de Lightsheer Diodelaser kan een lichtbundel met een specifieke golflengte in een zeer hoge concentratie geproduceerd worden. De energie die vrijkomt wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren en omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de haarwortel, zodat hier geen nieuwe haar uit kan groeien. In een korte tijd kunnen grote oppervlakten behandeld worden, omdat de laser meerdere haren tegelijk aanpakt. Een permanente vermindering van de haargroei kan al gerealiseerd worden met een aantal behandelingen.

Veelal worden behandelingen in het gelaat vergoed door uw zorgverzekeraar.

Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd op de praktijk in Best. In 2017 zal dit alleen op de laserdagen zijn, vanaf 2018 is behandeling hoogstwaarschijnlijk op alle dagen mogelijk.

Laserdagen 2017:

  • Woensdag 27 september 2017 tussen 8.00 uur en 21.00 uur;
  • Dinsdag 7 november 2017 tussen 13.00 uur en 21.00 uur;
  • Woensdag 8 november 2017 tussen 8.00 uur en 21.00 uur;
  • Dinsdag 19 december 2017 tussen 13.00 uur en 21.00 uur;
  • Woensdag 20 december 2017 tussen 8.00 uur en 21.00 uur.

In verband met de tijdsinschatting voor de behandelingen, kunnen afspraken voor de laserdagen niet worden ingepland via het online afsprakensysteem.