Ouder worden is leuk, maar hoe ga je om met de ouder wordende huid?!?

Huidveroudering is een biologisch proces van de huid dat begint rond het 25e levensjaar. Nieuwe cellen worden minder snel aangemaakt en zullen minder snel herstellen. Elastine- en collageenvezels worden tevens steeds minder, waardoor de trekvastheid en stevigheid van de huid vermindert en rimpels ontstaan. Huidveroudering ontstaat door genetische factoren en de toenemende leeftijd, maar ook door factoren van buitenaf, zoals roken, zonschade en onze leefstijl. De genetische huidveroudering heeft als kenmerk dat de huid dunner wordt en de vetmassa afneemt, waardoor het gezicht wat in kan vallen. De factoren van buitenaf zorgen vaak juist voor een dikkere, leerachtige huid met een vale teint en pigmentveranderingen. Daarnaast kunnen ook kleine bloedvaatjes (couperose) zichtbaar worden.

Om het proces van de ouder wordende huid te vertragen en te stabiliseren, zijn er verschillende behandelmogelijkheden.

Chemische peelings
Door een chemische peeling wordt de huid verdund. Daarnaast kan de peeling acne, littekens en pigmentvlekken behandelen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.

Microneedling
Microneedling zorgt voor vernieuwing en verfraaiing van de huid, zonder de opperhuid te beschadigen. Door deze behandeling wordt de huid geprikkeld om bindweefsel aan te maken en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De behandeling zorgt voor versteviging, vernieuwing en egalisatie van de huid. Hierdoor wordt de huid gladder, soepeler en worden littekens en rimpels verminderd.

IPL/laser
Met behulp van een flitslamp of laserstraal wordt warmte in de huid veroorzaakt, hierdoor kunnen pigmentvlekken en vaatproblemen verminderd worden. Na de behandeling ziet de huid er egaler uit.

Endermologie/endermotherapie
Met behulp van het LPG apparaat worden in- en uitrollende en knedende bewegingen gemaakt om het bindweefsel, de bloedvaten en het lymfestelsel te stimuleren. Deze functies maken het LPG apparaat uitermate geschikt om oedeem, littekens, brandwonden en cellulite te behandelen of de manuele behandeling te ondersteunen. Daarnaast wordt de huid verstevigd en ziet er strakker uit door deze behandeling.