Nieuw in de praktijk: vaat-, pigment- en ontharingslaser

Vanaf februari 2019 kunt u op de praktijk in Boxtel behandeld worden met de Gentle Max Pro laser.

Deze laser bestaat uit 2 systemen, namelijk een Nd:YAG laser en een Alexandrite laser, waardoor meerdere indicaties behandeld kunnen worden. Deze laser is uitermate geschikt voor de behandeling van storende (been)vaatjes, donkere pigmentvlekken en overbeharing.

(Been)vaatjes en couperose:
Met behulp van de laser kunnen grote oppervlakten worden behandeld. Met behulp van de laserpuls ontstaat warmte, deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje wordt gecoaguleerd (dichtgebrand) en opgeruimd door het lichaam.

Donkere pigmentvlekken:
Donkere pigmentvlekken kunnen behandeld worden met behulp van de Gentle Max Pro laser. Het pigment in de huid neemt door de laserpuls de lichtenergie en de warmte op waardoor het pigment wordt afgebroken.

Overbeharing:
Met de laser worden haren vernietigd door middel van een laserstraal. Het pigment in de haar neemt door de laserstraal de lichtenergie en de warmte op waardoor de haarfollikels worden vernietigd. Met deze methode kunnen meerdere haren per flits worden behandeld waardoor deze methode uiterst geschikt is voor grotere oppervlakten. Laserontharing is effectiever, dan ontharing met IPL.