Pigmentproblematiek; storende plekjes en vlekjes in de huid.

Pigmentvlekken zijn vlekjes die lichter of donkerder zijn dan de rest van de huid. De vlekken ontstaan veelal door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling door de zon of door gebruik van zonnebank. Zwangeren hebben door hormonale schommelingen een groter risico op pigmentvlekken, ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

Pigmentvlekken kunnen met verschillende methodes worden behandeld, deze hebben wij voor u op een rijtje gezet. Niet alle behandelingen zijn mogelijk bij elke patiënt. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden uitgevoerd. De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.

Behandelingen en camouflageproducten kunnen vergoed worden uit uw aanvullende verzekering.

Chemische peelings
Door een chemische peeling wordt de huid verdund. Afhankelijk van de diepte en de eigenschappen van de peeling kunnen verschillende huidproblemen behandeld worden. De peeling kan bijvoorbeeld littekens en ontstekingen bij acne verminderen, zorgen voor huidverbetering en vermindering van fijne lijntjes en rimpels, maar ook pigmentvlekken behandelen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.

IPL of lasertherapie
Met behulp van Intense Pulsed Light (IPL) of lasertherapie kunnen pigmentvlekken worden behandeld. Het pigment in de huid neemt door de lichtflits of laserpuls de lichtenergie en de warmte op waardoor het pigment wordt afgebroken. Met IPL of lasertherapie kunnen ook andere huidproblemen behandeld worden zoals overbeharing en couperose (vaatproblemen).

Camouflage
Door middel van speciale camouflageproducten kunnen pigmentvlekken worden bedekt waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Deze producten kunnen watervast worden gemaakt, hierdoor is de patiënt in staat om ermee te gaan zwemmen of nat te worden door regen. Deze methode dient echter wel dagelijks opnieuw te worden toegepast en is niet blijvend. De producten die hiervoor gebruikt worden verstoppen de huid niet.