Zorgverzekering 2016

In 2016 zullen er weer een aantal wijzigingen zijn bij uw zorgverzekering. De belangrijkste wijzigingen die betrekking hebben op Huidtherapie hebben wij voor u op een rij gezet:

Het eigen risico in 2016 bedraagt €385, daarnaast kunt u deze zelf verhogen tot €885. Bij behandelingen die vallen in uw basisverzekering is het de bedoeling dat u eerst uw eigen risico gebruikt en daarna krijgt u de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Uw eigen risico heeft geen gevolgen voor het gebruiken van uw aanvullend pakket.

Huidtherapeutische behandelingen die onder de basisverzekering vallen zijn het aanmeten van therapeutische elastische (steun)kousen, chronische oedeem- en littekentherapie. Als u aanspraak maakt op chronische oedeem- en littekentherapie is het onverstandig om over te stappen naar een andere verzekeraar. Indien u dit wel doet, moet er opnieuw een chronische machtiging aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar.

Daarnaast zijn er huidtherapeutische behandelingen die vergoed worden vanuit uw aanvullende zorgverzekering, namelijk definitieve ontharing, acne- en camouflagetherapie in het gelaat. Houd hierbij rekening met het kiezen van uw aanvullend pakket.

Wij hebben contracten met alle verzekeraars, dit betekent dat u de behandeling vergoed kunt krijgen indien het in uw pakket valt.

U kunt uw oude zorgverzekering opzeggen t/m 31 december. Uw nieuwe zorgverzekering afsluiten kan zelfs t/m 31 januari.