Huidverzorging

Er zijn ontelbaar veel huidverzorgingsproducten op de markt. Veel producten zijn online te koop en worden soms een hype. Denk maar aan de zwarte neus strips die mee- eters verwijderen. Als ik in de praktijk naar huidverzorging vraag, hoor ik deze trends vaak terugkomen. Maar zijn deze verzorgingsproducten wel zo goed voor de huid? En komen ze de beloftes na die op de verpakking staan?

Dat is niet altijd het geval. Sommige producten zijn zelfs schadelijk voor de huid! Door verkeerd gebruik van producten met irriterende stoffen, kunnen mensen zelfs eczeem krijgen of een allergie ontwikkelen.

Tegenwoordig is het ook een trend om alleen natuurlijke huidverzorgingsproducten te gebruiken. Dit zou gezond voor de huid zijn omdat het ‘natuurlijk’ is. Maar in de natuur komen net zo goed stoffen voor die niet goed zijn voor de mens. Dus ook met natuurlijke producten kan er een allergische reactie ontstaan. Daarnaast mag iedereen zijn product natuurlijk noemen, terwijl dit niet altijd het geval is.

Let ook goed op bij het kopen van buitenlandse producten online. In Nederland is het toezicht op cosmetica goed geregeld. Maar in het buitenland kan dit een heel ander verhaal zijn..

Enkele tips waar je rekening mee moet houden bij het verkopen van producten.

  • Vermijdt producten waar alcohol in zit.

  • Vermijdt producten waar parfum in zit.

  • Ingrediënten als citrus, mint, eucalyptus en lavendel kunnen irriteren.

  • Gebruik producten waar een zonnefilter in zit met factor 15 of 30.

Ga voor een goed productadvies naar een huidtherapeute. Zij hebben hiervoor gestudeerd en weten precies wat goed is voor jouw huid. Ook hebben ze vaak producten, maskers of scrubs te koop die je thuis kan gebruiken. Zo kan je thuis toch je huid verzorgen zonder dat je bang hoeft te zijn de huid te beschadigen.

Blijf kritisch: wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo!