Sport compressiekousen

Compressiekousen zijn er in vele soorten en maten, elke kous met zijn eigen doel!

Veelal meten wij therapeutisch elastische kousen aan bij oedeem, spataderen of tijdens de zwangerschap. Maar daarnaast zijn er ook sport compressiekousen.

Wanneer draag je deze?

Door de compressie rond je kuiten vermindert spierpijn en verhoogt je coördinatie. De druk is zo opgebouwd dat er een bepaalde opbouw in het compressieprofiel zit, waardoor de optimale toevoer van voedingsstoffen naar de benen effectiever is en je meer kracht ervaart in de benen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat hersteleffecten na de training versneld worden.

De sport compressiekousen zijn van ander materiaal dan de ‘normale’ therapeutisch elastische kousen waardoor er een optimale warmte- en vochtregulering plaatsvindt. De pasvorm op de voeten en kuiten zijn zo gemaakt dat het fungeert als een tweede huid, zodat het comfortabel en blaarvrij loopt.

Ook in de sport compressiekousen zit wel degelijk verschil, een aantal voorbeelden:

  • Hardlopen overdag
  • Hardlopen > voor in het donker met reflectie
  • Veldsporten > met extra grip
  • Wandelen > extra blaarpreventie
  • Wintersport > extra warm
  • Recovery > voor na het sporten, voor sneller herstel

 

Wat is CEP? De meest gestelde vragen!

Wat is een sportcompressiekous?
Een sportcompressiekous stimuleert de bloedcirculatie. Er wordt meer zuurstofrijk bloed naar de spieren vervoerd en afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd. Een compressiekous stabiliseert de spieren, pezen en banden. Dit alles zorgt voor betere prestaties, sneller herstel en minder kans op blessures.

Voor wie is een sportcompressiekous bedoeld?
Iedere sporter heeft baat bij een sportcompressiekous. Ben je een fanatieke sporter, dan zul je merken dat je door de betere doorbloeding meer zuurstof in je bloed krijgt en dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Je blijft dus langer fit, hebt minder last van spierpijn of kramp en je bent sneller hersteld voor een volgende training.
Ben je een startende sporter, dan heb je baat bij de kousen omdat ze je pezen en banden stabiel houden. Door de verminderde spierpijn en het sneller herstel blijf je bovendien enthousiast om verder te trainen.
De kous kan ook worden gebruikt bij het behandelen of voorkomen van blessures, zoals achillespees klachten, kramp of zweepslag. Doordat de kous tegendruk geeft, heb je minder last van trillingen op je pezen en banden.

Wat maakt de sportcompressiekousen van CEP uniek?
CEP wordt ontwikkeld door Medi, een Duitse fabrikant met meer dan 60 jaar ervaring in de productie van medische compressiekousen. CEP heeft hierdoor direct toegang tot goede en onderbouwde productiemethoden. CEP kousen zijn comfortabel en hebben een uitstekende pasvorm en een zacht voetbed. Het ademende materiaal zorgt voor een perfect warmte- en vochtmanagement en voorkomt blaren.

Wat is het verschil tussen strakke kousen en compressiekousen?
Compressiekousen hebben een afnemende druk vanaf de enkel naar de knie. De kous zit dus niet alleen strak, maar zorgt ook dat het bloed sneller naar het hart wordt teruggevoerd. Een sok die alleen maar strak zit kan wel prettig aanvoelen, omdat de trilling van je spieren vermindert, maar biedt niet de voordelen van een gestimuleerde bloedcirculatie.

Wat is het verschil tussen een CEP kous en medische compressiekous?
De kousen van CEP hebben ademende stoffen en het voetbed heeft een sportspecifieke padding en is uitgevoerd in links en rechts. De kousen van CEP geven zo maximaal comfort tijdens het sporten. Daarnaast wordt een medische kous op veel meer punten aangemeten, omdat het specifiek medische klachten moet verminderen. Bij sportcompressiekousen gaan we uit van sportieve gezonde benen. Er wordt gekeken naar het dikste gedeelte van de kuit voor een goed drukverloop.

Hoe trek ik de kousen aan?
Steek je hand in de kous en pak het hakgedeelte vast. Trek daarna de kous binnenste buiten, maar niet helemaal, laat de voet erin zitten. Vervolgens steek je eerst je voet erin en daarna kun je met twee handen de boord over de voet heen naar boven trekken. Verdeel de kous goed over het been en zorg dat de boord 2 centimeter onder de knieholte zit. Als je de kous goed aan hebt, dan zit het CEP logo net naast je scheenbeen.

De kousen zijn verkrijgbaar via onze webshop, klik hier om direct naar de juiste pagina te gaan!